Shiatsu

Shiatsu on Japanilainen tuhansia vuosia vanha kehoterapiamuoto, joka pohjautuu kiinalaiseen lääketieteeseen. Sen tarkoitus on varmistaa energioiden esteetön kulku kehossa. Parantaa immunitteettia, aineenvaihduntaa ja veren -ja lymfanesteiden kiertoa. Lievittää jännitystä ja jäykkyyttä lihaksissa, tehostaa hengitystä ja näin parantaa terveyttä ja edesauttaa hyvinvointia.

Hoito perustuu kosketukseen ja sisältää energiaratojen venytyksiä, painalluksia ja akupisteiden käsittelyä.Hoito tehdään lattialla patjan päällä kämmeniä, sormia, kyynärpäitä, jalkoja ja varpaita käyttäen. Shiatsulla pyritään rentouttamaan ja virkistämään kehoa, mieltä ja sielua. Hoitoon tullessa kannattaa varata päälle joustavat vaatteet.
Jo yksittäinen hoitokerta on jo rentouttava, mutta erilaisten vaivojen hoidossa suositellaan 8-10 kerran sarjana, alussa 2 kertaa/vk ja sitten kerran viikossa. Ja ylläpitohoitona 3-5 vk välein.

Shiatsulla voidaan hoitaa mm. päänsärkyä, niska -hartiaseudun vaivoja, issias ja selkävaivoja, hengityselinten ongelmia, stressiä, masennusta, ruuansulatus ongelmia, kuukautishäiriöitä, unettomuutta,verensokerin epätasapainoa, nivelreumaa, verenpainetauteja, allergioita, fibromyalgiaa ja migreeniä.